HTML

Ősi Pálos Testvériség

Blog a múlt, a hagyomány, az értékek újjáéledéséről. Az Ősi Magyar Pálosrend ébredéséről. Élőkről és holtakról, hősökről és árulókról, régmúltról és máról, a kettő feloldásáról. Személyes megélésekről, (csak kicsit és azt is objektíven) - amennyire lehet. Blog tisztességről és becsületről.

Linkblog

Friss topikok

  • vediofa: Tisztelt dr. Lévai Edit Szeretném, ha valamilyen formában felvenné velem , vagy a feleségemmel a k... (2012.08.28. 15:09) Levélváltás
  • Logos: Szia, légy szíves írd meg nekem is: sefiros8@freemail.hu Mi a különbség a boltban kapható és az it... (2012.04.26. 16:55) Tönkölybúza
  • kvadrillio: NEMES FELHÍVÁS, SAJNOS NÁLUNK MINDEN SAROKBAN LAKIK LAKÓ. (2010.10.06. 15:46) Felhívás!

Aktuális történések

2010.09.11. 05:11 életfa

Amit most elmondok, az a bizalmas közlések körébe esik.

Az klikkeljen, aki tud titkot tartani:

 

 

Igen szívbemarkolóan érintettek azok az információk, amelyek az utóbbi tíz napban jutottak el hozzám.

Ott kezdődött, hogy (véletlenül) találkoztam egy helybéli emberrel, aki szintén a szívén viseli Vince Atya emlékét. Ő mesélte, hogy Atya kiserdőbéli telkét az azt névlegesen tulajdonló szervezet 50 évre a kezelésébe kívánja adni, vagy valami hasonló...

Ezen egy kicsit elcsodálkoztam, no meg a tőlem szokásos (kissé heves) stílusban reagáltam.

Kértem az embert keressen fel, hallgasson meg és tekintse át mindazon dokumentumokat, amelyek rendelkezésünkre állnak.

No, Ő azóta is jön...

A felvetés, az informácó, avagy pletyka nem hagyott nyugodni...

Felhívtam tehát U. J. urat, annak a szervezetnek a képviselőjét, amely névleg tulajdonosa Vince Atya telkének.

Bemutatkozásom után kérte, hogy hívjam vissza negyedóra múlva...

Megtettem, többször is, nem vette fel a telefont.

No, miután nagysokára felvette ( ... ) A következőt közölte:

Nézzem meg az ingatlan tulajdoni lapját, azon látni fogom, ki is az ingatlan tulajdonosa...

Hááát, kissé emelt hangon intéztem hozzá további mondanivalómat. (De mentségemre legyen szólva, egyetlen keresetlen szó sem hangzott el a számból.)

Kértem jelöljön meg egy helyet és időpontot, ahol szervezeteink képviselői találkozhatnak. Nem tette meg, mind a mostani pillanatig.

A tények a következők:

Árva Vince vásárolt egy telket Pilisszántón. Mivel korábban megkérdőjelezhető módon egy régi pálos ingatlant, amelyet Ő vásárolt meg, elvett tőle a jelenlegi (ál) rend, ezt a telket, egy bizonyos szervezet nevére íratta, a haszonélvezeti jogával terhelten.

2007-ben Atya létrehozott egy kiemelkedően közhasznú egyesületet, Ősi Pálos Közhasznú Egyesület néven.

Rendelkezésében meghagyta, hogy a telket és minden ingó vagyonát az Egyesületre bízza, azzal a megkötéssel, hogy az Egyesület azt a céljai (Vince Atya céljai, amelyekkel azonosak az Egyesület céljai is)  megvalósítására használja fel.

A telken építsük fel az első Ősi Magyar Pálos Kolostort, ahonnan újjáéledhet a régi rend.

A könyvtárát, dokumentumait további példányokkal gazdagítsuk és hozzunk létre egy Pálos Könyvtárat, továbbá létesítsünk egy Pálos Múzeumot.

A feladatokat tisztelettel és örömmel fogadtuk. Megvalósításukra ígéretet tettünk.

Az az ember, vagy szervezet, aki az útjába áll, vagy akadályt gördít Vince Atya tervei megvalósításának, számoljon a földi (jog)következményekkel, saját lelkiismeretével,  a Jóistennel és Boldogasszonyunkkal.

Továbbra is fogadom, hogy Vince Atya rendelésének megfelelően folytatom munkámat, mindaddig, amíg a kezemet emelni tudom.

 

 A telonbeszélgetésnek természetesen fültanúi is voltak. Néhány perc múlva tájékoztattam egy neves szervezetünk elnökét a történtekről és lehetőségük szerinti segítségüket kértem. Ígéretet kaptam a személyes egyeztetésre.

 P.s.: A telket tegnap délután megtekintettem. Elhanyagolt, gazos, méltatlan... Az már csak hab a tortán, hogy X. Y. azt közölte velünk korábban, ő gondozza, rendben tartja a telket, vágja a füvet...

Nem minősítek, kérem tegye meg a Tisztelt Olvasó, ha úgy gondolja ...

Egyetlen kérdés zakatol a fejemben: néhány millió forint anyagi értéket (amit egy külterületi ingatlan testesít meg) megér a tisztesség, a becsület és az Égbe távozott Árva Vince végakaratának figyelmen kívül hagyása, sárba tiprása? 

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka telek becsület tisztesség végakarat hagyaték árva vince pálos kolostor építése ősi magyar pálos rend

A bejegyzés trackback címe:

https://osipalos.blog.hu/api/trackback/id/tr502287634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása