HTML

Ősi Pálos Testvériség

Blog a múlt, a hagyomány, az értékek újjáéledéséről. Az Ősi Magyar Pálosrend ébredéséről. Élőkről és holtakról, hősökről és árulókról, régmúltról és máról, a kettő feloldásáról. Személyes megélésekről, (csak kicsit és azt is objektíven) - amennyire lehet. Blog tisztességről és becsületről.

Linkblog

Friss topikok

  • vediofa: Tisztelt dr. Lévai Edit Szeretném, ha valamilyen formában felvenné velem , vagy a feleségemmel a k... (2012.08.28. 15:09) Levélváltás
  • Logos: Szia, légy szíves írd meg nekem is: sefiros8@freemail.hu Mi a különbség a boltban kapható és az it... (2012.04.26. 16:55) Tönkölybúza
  • kvadrillio: NEMES FELHÍVÁS, SAJNOS NÁLUNK MINDEN SAROKBAN LAKIK LAKÓ. (2010.10.06. 15:46) Felhívás!

Ősi Pálos Közhasznú Egyesület - tagság

2010.09.10. 05:49 életfa

A pártoló tagság létrehozásának alapvető célja az volt, hogy összegyűjtsük azokat az aktív, az Ősi Magyar Pálos Rend újjászületéséért tenni is képes embereket, akik hozzánk hasonlóan gondolkoznak, céljainkat, törekvéseinket támogatják, és velünk együtt hajlandóak különböző áldozatokat is hozni azok beteljesülése érdekében. Hitünk szerint együtt, erőinket egyesítve sokkal nagyobb esélyünk van céljaink elérésére. Ennek az összefogásnak a megtestesítője a pártoló tagság.


1. A pártoló tag

Olyan személy, aki a pártoló tagság feltételeinek megfelel, a pártoló tagsággal járó kötelezettségeket elfogadja, erről hivatalos nyilatkozatot (ígéretet) is tett.

2. A pártoló tagság feltételei

Pártoló tag lehet az a cselekvőképes, természetes személy, aki:

*

a 18. (indokolt esetben 16.) életévét betöltötte,
*

az Egyesület céljaival, törekvéseivel egyetért,
*

a pártoló tagság szabályait elfogadja, azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el,
*

a pártoló tagsággal járó kötelezettségek teljesítését vállalja,
*

a fenti feltételeknek megfelel, és erről nyilatkozatot is tesz,
*

pártoló tagságát szabad akaratából, önkéntes alapon maga kéri.

Nem lehet pártoló tag:

- aki cselekvőképtelen, illetve cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság hatálya alatt áll,
- akit a bíróság jogerős ítéletével a közügyek gyakorlásától eltiltott.

3. A pártoló tagok kötelezettségei

A pártoló tagsággal rendelkező személyek kötelesek:

*

a pártoló tagság szabályait betartani,
*

lehetőségeikhez illetve képességeikhez mérten aktív módon segíteni az Egyesület munkáját, amire a jelentkezés kitöltésével egyúttal kötelezettséget is vállalnak,
*

tagnyilvántartás céljára a legszükségesebb adataikat (név, születési év, telefonszám, elektronikus- illetve hagyományos levélcím, szaktudás, nyelvismeret) az Egyesület elnökségének (lásd később) a rendelkezésére bocsátani, a változásokról az elnökséget értesíteni,
*

havi pártoló tagsági díjat fizetni.

A pártoló tagsági díj:

A díj összege nem rögzített, mindenki önkéntes alapon, maga döntheti el, hogy mennyit kíván erre a célra áldozni, de az összegnek legalább a havi száz forintot el kell érnie. A pártoló tagsági díjat évente egy összegben, az adott év március havában kell folyósítani, azaz március 15-ig legalább ezerkétszáz forintot be kell fizetni. A határidő be nem tartása esetén a tartozás még május 31-ig rendezhető, a tartozás összegének és egy figyelmeztető jellegű, "tizenharmadik havi", tehát legalább száz forintos kiegészítő díjnak a befizetésével. Ha a pártoló tag a késedelmi határidő lejártáig sem rendezi a tartozását, akkor az elnökség az illető tagot kizárja a pártoló tagságból.
Tagfelvételkor a felvételi kérelem pozitív elbírálását követő egy hónapon belül kell az adott naptári évből hátralévő hónapok számának (a felvételi határozat megszületésének hónapját is beleértve) megfelelő összeget az Egyesülethez eljuttatni. A tagdíjfizetés alól az elnökség méltányossági alapon felmentést adhat, az erre vonatkozó kérvényt írásban kell az elnökségnek benyújtani. Az elbírálásnak a tagfelvételhez hasonlóan harminc napon belül meg kell történnie. A felmentéshez az elnökség feltételként kérheti valamilyen nem anyagi jellegű, tagdíj-helyettesítő tevékenység elvégzését (például valamilyen munka az Egyesület tevékenységével kapcsolatban).

A befizetett tagdíjak a többi adományhoz hasonlóan az Egyesület számlájára kerülnek, az összegek tehát követhető, átlátható módon az Egyesület céljainak elérése érdekében kerülnek felhasználásra.

4. A pártoló tagsággal járó előnyök

A pártoló tagok:

- első kézből, azonnal értesülnek az Egyesülettel kapcsolatos legfrissebb fejleményekről, eseményekről,
- rendszeres tájékoztatást kapnak az Egyesület hosszabb távú terveinek, célkitűzéseinek aktuális állásáról,
- az Egyesület tevékenységéhez kapcsolódóan különböző kedvezményekben részesülnek (például: kedvezményes áron juthatnak hozzá az Egyesület által megjelentetett kiadványokhoz, kedvezményesen részt vehetnek az Egyesület által szervezett képzéseken, „Noviciátus Iskola”, részt vehetnek zárt körű rendezvényeinken, nyilvános rendezvényeinken előre helyet biztosíthatnak maguknak, kedvezményt kaphatnak az esetleges belépőjegy árából).

5. A tagfelvétel

A tagfelvételről az előzetesen kitöltött pártoló tagsági jelentkezési lap alapján az Egyesület elnöksége dönt. Az elnökség a jelentkezés megérkezésének napjától számított harminc napon belül köteles a belépési kérelmet elbírálni, és a döntésről a jelentkező személyt értesíteni. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs. A pártoló tagokról az elnökség nyilvántartást vezet, az adatokat szigorúan bizalmasan kezelve. Valamely személy pártoló tagságának megszűnése esetén adatai a nyilvántartásból azonnal, de legkésőbb a tagság megszűnését követő öt napon belül törlendők.

6. A tagság megszűnése

Egy pártoló tagsággal rendelkező személy tagsága megszűnik:

*

önkéntes kilépés,
*
kizárás,
*
halál,
*

az Egyesület megszűnése esetén.

Önkéntes kilépés esetén a kilépésről szóló nyilatkozatot írásos formában az elnökséghez kell eljuttatni. Az Egyesület megszűnése esetén a pártoló tagokat az elnökség értesíti a tagságuk megszűnéséről. Valamely pártoló tag kizárásáról szóló döntést az Egyesület elnöksége hozhat. A döntés az elnökség által történő elfogadás pillanatától hatályos, de csak akkor, ha a kizárás tényéről az illető tagot értesítik, a döntés indoklását is mellékelve. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

Kizáró határozat oka lehet:

*

a pártoló tagság szabályainak megsértése,
*

az Egyesület céljaival, szellemiségével nem összeegyeztethető tevékenység, viselkedés,
*

a tagdíjfizetés elmulasztása, a késedelmi határidő után is,
*

illetve bármely más, az elnökség által az adott esetben fontosnak tartott ok, amire az indoklás kitér.

A volt pártoló tag a tagságának bármely okból történő megszűnése esetén sem tarthat igényt a korábban befizetett tagsági díjak visszafizetésére.

Pilisszántó, 2009. július 31.

Szólj hozzá!

Címkék: ősi pálos közhasznú egyesület pilisszántó

A bejegyzés trackback címe:

https://osipalos.blog.hu/api/trackback/id/tr922285020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása